torsdag, januari 08, 2009

Idag ska vi iväg och låta Isak få sin andra spruta. Sist var han sjuk med feber och det andra tillfället han skulle få den då var jag sjuk och nu är det dags idag. Vi får se hur det går. Sist så blev han lite extra gnällig - de små liven kan få feber av sprutorna - men jag håller tummarna för att det ska gå bra...Pip lär det bli hur som helst.

Nästa vecka ska vi göra ett nytt försök att inte sova sig igenom babysången. Nu har vi stämt träff med K och Elias på torsdag och det ska bli kul att se hur Isak tycker att det är denna gången. Nu känner han igen de sånger som vi sjunger ofta och brukar svara med ett stort leende. Över huvud taget är andra bebisar väldigt intressant just nu. Igår var vi hemma hos Alva och båda två var helt till sig över den andre och skulle känna och kolla in hela tiden vad den andra gjorde. M tog lite roliga foton så jag hoppas att vi får kopior och får lov att lägga ut dom här i bloggen.


Sova på magen - hu ja...det ska man inte göra för risken för plötslig spädbarnsdöd ökar. Men nu har vi en liten herre som hela tiden vänder sig och varje natt är vi uppe cirka tio gånger och vänder honom. För det mesta gnäller han till när han vänder sig men många gånger somnar han bara om. När jag var liten skulle bebisarna sova på magen och nu är det tvärtom. Just nu ligger han och sussar sött (på magen) i sin säng med mamma som övervakare. Detta vändande på nätterna är jobbigare än när han åt var tredje timme och frågan är om han själv inte sover bättre om vi inte stör och vänder honom hela tiden? Han är ju stark och kan vända sig själv och lyfta upp huudet så det är kanske bara vi som är kycklingföräldrar? (troligen... ha ha ha...)


Äntligen har vi hittat en snygg leksaksförvaring på nedervåningen (konstigt - leksakerna förökar sig när vi inte är där???)...en stor svart kub som är klädd med tyg och av trä (plywood eller något sånt) invändigt. Väldigt stabil och s n y g g och kostade inte en förmögenhet. Kontoret är klart med ny hylla, Expedit från IKEA, och vi har framkallat många många kort att ha i ramar på väggen i kontoret. Nu ska de bara upp också. Gissa vem som är med på alla kort?

Inga kommentarer: