lördag, juli 19, 2008

Småbarnsliv....


Lill-grodan är nu två vckor och fyra dagar gammal...Allt kretsar kring att få honom att må bra och att se till att hans är bytt på, mätt och glad. Hemmet förfaller men vad gör det? Trädgård? Har vi en sån? Umgänge? Orkar man?

Jag ser ALLA dåliga deckare på nätterna när skrutten äter och Juvelen i Kronan går lagom på kanal 9 klockan halv fem på morgonen. Av någon konstig anledning så har vi börjat följa den?? TVn är vår bästa vän på natten och soffan går utmärkt att sova i för både oss och sonen.


Bebisen är snäll och lätt att ha att göra med. Tyvärr har vi redan fått besöka barnakukten för han fick en stafylokock-infektion som gjorde att ansiktet svullnade upp och han fick extremt torr hud. Ingen vet riktgit var han smittats, kanske redan på BB...inte kul som mamma. Nu märkte man att det gör ont i hela kroppen när plutten har ont någonstans. Nu äter han pncillin som smakar tutti-frutti (örk) och har blivit mycket bättre men är torr och fnasig i ansiktet. Pga detta så håller vi oss hemma och har tar inte emot besök för tillfället.

Känslorna åker berg och dalbana när plutten inte mår bra. Första dagen innan utslagen bröt ut på riktgit grät han hela tiden och ville inte sova, dag två sov han nästan hela tiden. Då ringde vi BVC och barnakuten som sa att vi skulle avvakta "för alla barn får utslag". Nästa dag var det BVC-besök och då blev vi skickade direkt till sjukhuset. Huh vad hemskt det var och man kände sig som världens dåligaste mamma som inte åkt dit tidigare.


Bebisen har fått så många fina presenter från familj och vänner - man blir verkligen bortskämd. Sitter och försöker scrappa tack-kort till de som gett grodan något eller skickat blommor. Det är roligt att scrappa igen!! Man tar kanske till vara på tillfällena när man kan sitta själv och pyssla mera nu än tidigare. Nu är det en lugn avkopplande syssla när bebisen sover....

1 kommentar:

Stina sa...

Han är helt enkelt grymt söt :)

Jag vet inte om ni fått mina sms så grattis till underverket. Jag hoppas att allt är bra med er allihopa.